Актуално

Защо тийнейджър се нуждае от психолог

Психолог Варна за тинейджър

Юношеството определено е труден период както за родителите, така и за децата. Периодът на хормонална корекция продължава от 12 до 15 години. Счита се за възрастова криза и е пряко свързана с пубертета. Родителите не разбират детето, но и детето не ги разбира. Въз основа на разногласия възникват кавги. В резултат на това детето започва да бъде грубо, държи се непредвидимо, често напук на родителите си. Случва се тийнейджър да напусне родителския дом.

Важно! Ако не искате тийнейджър да влезе в лоша компания с всички последствия, тогава се препоръчва да се свържете с професионалист.

Имате нужда от психолог за тийнейджър. Какви оплаквания идват от родителите на тийнейджъри. Сред най-често срещаните: Той/тя не иска нищо, т.е. не проявява интерес. Понякога след няколко сесии определям, че има интерес, но не се вписва в рамките на родителите. Скъпи родители, не оказвайте натиск върху детето си, опитайте се да разберете, че младите хора в момента са привлечени от други желания и нужди, отколкото по време на вашата младост. Тази възраст е дадена, за да определи своите предпочитания. Докато детето експериментира, опитва и се тества в различни посоки.

Имат ли нужда тийнейджърите от психолог?

Трудности в общуването със съученици. Проблеми в общуването със съученици се случват както на силни, активни момчета или момичета, така и на срамежливи ученици. Импулсивността пречи на първите да създадат добро взаимно разбирателство, докато нерешителността пречи на другите да създадат добро взаимно разбиране. На консултации се опитвам да коригирам поведението на тийнейджър по такъв начин, че да му е удобно да учи и да бъде в обществото. Много деца го искат сами, искат да премахнат дисбаланса или прекомерната си скромност, срамежливост.

Влюбих се до уши! Понякога първата любов е несподелена. В резултат на това тийнейджърът развива нездравословна зависимост към обекта на любовта. Според статистиката самоубийствата сред младите момчета и момичета се случват на тази основа. Тук не трябва да мислите дали един тийнейджър се нуждае от психолог. Веднага заведете детето на сесия с опитен психолог.

Характеристики на преминаването на терапия от тийнейджър психолог. Когато специалист провежда курс на терапия за тийнейджър, успоредно с това се предоставя помощ на майката и бащата на детето. Психологът дава препоръки за възпитанието и подобряването на взаимното разбирателство в семейството. Запишете се при мен – Аница Хугасиян психолог гр. Варна. Ще диагностицирам състоянието на тийнейджър и ще съставя ефективен курс на терапия. Каня цялото семейство на сеансите! Консултациите се провеждат в приятелска и комфортна атмосфера. Ако имате нужда от психолог за тийнейджър във Skype или Viber, пишете или се свържете с мен предварително. В този случай консултациите ще се нуждаят от тихо място, където нищо и никой няма да разсейва.

Очаквам с нетърпение да те видя! Tel.: 0888623888

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *