Актуално

Семеен психолог във Варна. Кога да се свържете с него?

Семейно консултиране Варна

Двойките, които са в криза, обикновено идват на семеен психолог. Това може да е предателство на един от партньорите, постоянни кавги, ревност, невъзможност да се чуят и т. н. В този раздел ще се опитам да отговоря на въпроси, които може да ви интересуват, ако искате да се свържете със специалист.

Така: Как да се подготвим за консултация?

Обикновено не се изисква специално обучение. Но ще бъде страхотно, ако първо разгледате отговорите на следните въпроси: Защо вие лично имате нужда от консултация със семеен психолог? Какъв вид помощ бихте искали при лични, семейни проблеми? Какво не харесвате в една връзка? Преди колко време започна? Какво вече сте направили, за да разрешите този проблем?

10 причини да се свържете с нас

Ако имате предварителни отговори или разсъждения по тези въпроси, тогава консултацията ще бъде по-продуктивна.

Необходимо ли е да се срещнем?

  В този случай психологът има повече възможности да помогне на вашата двойка. Но не е задължително. Ако един от партньорите не иска да отиде на психолог, не е нужно да го насилвате. Можете да кандидатствате сами. Във всеки случай семейството винаги е система от взаимоотношения. Ако една връзка от тази система се промени, тогава се променя цялата система. Позволете ми да ви дам пример: една жена е склонна да се обижда от съпруга си. След като посещава психолог, тя започва да възприема действията му по различен начин и престава да се ядосва. Съпругът престава да чува упреци и претенции от нейна страна и от своя страна започва да прави по-малко неща, които могат да я обидят. Това е доста опростен пример, но принципът на семейната система работи точно така.

Колко откровен можеш да бъдеш със семеен психолог?

Често в основата на семейните проблеми лежат неизказаните претенции на партньорите един към друг. Понякога може да са предателства, за които другата половина не знае. Възниква естествен въпрос: колко може да се вярва на психолог? Ще бъде ли оповестена публично тази информация?

 Стриктното спазване на конфиденциалността е една от основните гаранции на семейния психолог при консултиране на лични проблеми. Всички въпроси, които обсъждате с него един на един, остават само между вас. Информация от свободната енциклопедия – Уикипедия: В психологията поверителността е едно от основните права на клиента. Информацията, получена по време на изпити и практика, не трябва да бъде достъпна или разкривана на трети лица, в случай че това може да обърка субекта или да му навреди.

Как протича сесията за семейно консултиране?

Обикновено на консултацията идват и двамата съпрузи (партньори). Първоначално комуникацията се осъществява заедно. Тогава са възможни опции, когато единият от съпрузите си тръгне, а комуникацията продължава с другия. След това се сменят. В края на приема всички се събират отново, уговарят от какво имат нужда. И може би двойката прекарва цялата консултация заедно. След това обикновено се изгражда допълнителна схема на работа: има ли нужда от последващи срещи, с кого и колко често трябва да се провеждат. Колко ще струва една консултация?

Цената за една консултация е 50лв. Продължава 60 минути. При необходимост се провеждат повторни срещи. Те могат да бъдат и съвместни или поотделно с всеки от партньорите.

Как да си уговоря среща със семеен психолог във Варна?

Можете да заявите чрез уебсайта https://psihologvarna.com, . Записването е достъпно и по телефона. Tel.: 0888623888

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.